Kundaliini – avain mielen hiljaisuuteen

Tämä artikkeli liittyy Meditoi.fi-kurssin osaan 2.
Siirry osan 2 pääsivulle

Kundaliini on jokaisessa ihmisessä oleva sisäinen aspekti tai energia, joka kuvastaa vilpitöntä halua löytää oma perimmäinen Itsensä.

Kundaliinia on kuvattu vanhoissa kulttuureissa eri nimillä, kuten “Ruh”, “Tao” tai “Chi”. Perimmäistä Itseä eli henkeä on puolestaan kutsuttu muun muassa “aatmaksi” ja “pneumaksi”. Verkkokurssin tämän osan harjoituksessa siitä käytetään ilmausta “puhdas henki”.

 

Luonto voi auttaa tulemaan mielen hiljaisuuteen.

Kundaliini on se halu, joka tuo sisäisen tyytyväisyyden ja täyttymyksen, siinä missä muut halut voivat tuoda hetkellistä tyydytystä. Se on sisäinen voima, joka mahdollistaa mielen hiljaisuuden eli Itsen tilan. Sen vuoksi tätä tapahtumaa kutsutaan “Itseoivallukseksi”.

Itsen tila on syvä rauhan ja läsnäolon tila, jota kuvataan muun muassa sanalla ”jooga” eli ”yhteys” – yhteys perimmäiseen Itseen. Sahaja Yoga -meditaatio on tie arjen kiireiden keskellä vakiinnuttaa tämä tyytyväisyyden ja tasapainon tila sisällämme.

Tien mielen hiljaisuuteen eli perimmäiseen itseen oppii vain säännöllisen meditaation ja oman kokemuksen kautta. Mielen ponnistuksilla emme voi päästä mielen takana olevaan ajatuksettomuuteen, sillä yrittäminen vain aktivoi mieltä. Kundaliini on energia, jonka sanotaan tietävän meistä kaiken. Se saa aikaan tasapainon ja meditaation tilan omalla luonnollisella nopeudellaan meditaatioharjoitusten myötä.

Voit nyt halutessasi toistaa meditaatioharjoituksen.

 

Siirry kurssin osan 2 pääsivulle!
Pääsivulla on ohjattu harjoitus ja linkit muuhun materiaaliin.

Löydä paikalliset meditaatiot

Löydä paikalliset meditaatiot

Yhdessä meditoiminen tukee sisäistä kasvua. Löydä sinua lähin maksuton kurssi.

Meditaatio kuuluu kaikille

Sahaja Yogan kehittäjä Shri Mataji Nirmala Devi (1923-2011)

Medi­taatio kuuluu kaikille

Sahaja Yoga on Shri Matajin esit­telemä yksin­kertainen meditaatio­tekniikka. Lue lisää..

Kerro muillekin

Kerro muillekin

Kerro Meditoi.fi-kurssista muillekin: