Sahaja Yoga -meditaatiotekniikan on kehittänyt intialainen Shri Mataji Nirmala Devi (1923-2011), ja sitä opetetaan yli sadassa maassa ympäri maailmaa. Sahaja Yoga -meditaatioon ei sisälly fyysisiä jooga­harjoituksia.

Shri Mataji on korostanut opetuksessaan muun muassa seuraavia asioita:

  • Ei sokeaa uskoa. Henkisyyteen ja meditaatioon ei tulisi kuulua sokeaa uskoa. Ihmisen tulisi itse nähdä konkreettisesti siitä saatu hyöty ja pystyä myös itse ymmärtämään oman kokemuksensa kautta siihen liittyvät asiat ja käytänteet.
  • Meditaatio ei ole teoria tai oppisuunta, vaan sisäinen tapahtuma, joka saa aikaan henkisen kasvun ja muutoksen. Siinä missä teoriaa on, sen pätevyyttä tai hyödyllisyyttä on hyvä arvioida rehellisen kriittisesti oman kokemuksen kautta.
  • Ei sitoumuksia. Henkisyyden harjoittaminen voi tapahtua vain ihmisen omasta vilpittömästä halusta. Ulkopuolelta asetetut sitoumukset tai muiden asettamat odotukset eivät kuulu henkisyyteen. Meditoit itseäsi varten, koska itse tunnet sen aidosti hyväksi.
  • Henkisyydestä ei voi maksaa. Henkisen tiedon tulisi kuulua kaikille, yhteiskuntaluokkaan, uskontoon, ikään tai muihin henkilökohtaisiin tekijöihin katsomatta. Opetuksen tulee olla aina maksutonta, eikä siihen voi liittää liiketoimintaa tai muuta voiton tavoittelua. Sahaja Yoga -meditaatiokursseja järjestävät asiaa pidempään harjoittaneet vapaaehtoiset ohjaajat.

Katso paikalliset meditaatiokurssit Suomessa (jooga.org-sivusto) sekä Sahaja Yogan kansainväliset sivut.

 

Kokeile Meditoi.fi-kurssia!

Löydä paikalliset meditaatiot

Löydä paikalliset meditaatiot

Yhdessä meditoiminen tukee sisäistä kasvua. Löydä sinua lähin maksuton kurssi.

Meditaatio kuuluu kaikille

Sahaja Yogan kehittäjä Shri Mataji Nirmala Devi (1923-2011)

Medi­taatio kuuluu kaikille

Sahaja Yoga on Shri Matajin esit­telemä yksin­kertainen meditaatio­tekniikka. Lue lisää..

Kerro muillekin

Kerro muillekin

Kerro Meditoi.fi-kurssista muillekin: